“The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds; and the pessimist fears this is true.”
James Branch Cabell

en solo udstilling af Jacob Borges
Fernisering fredag d.14. marts kl.17.00 – 20.00
åbent 15. 16. 20. 21. 22. 23. 27. 28. 29. 30. marts kl. 15.00 – 18.00
Koh-i-noor
Dybbølsgade 60
København V.

Udstillingen undersøger, gennem et enkelt konceptuelt værk ved navn ”tip of the iceberg”, Pessimisten og optimistens rolle både generelt men også i forhold til et konkret problemstilling i vores samtid. I udstillingen og ligeledes i det citat af James Branch Cabell, der her bruges som udstillingens titel, er det tydeligt at det blik der kastes på disse to modpoler oprinder fra den mere negative af de to. Udgangspunktet er en leg med to ordsprog, toppen af isbjerget og er glasset halvt tomt eller halvt fuldt.

”tip of the iceberg”
værket består af et halvt tomt/halvt fuldt glas vand. Glasset står på gulvet oplyst af et enkelt spot. Vandet i glasset har været på en længere rejse før det endte i Koh-i-noor.
Vandet startede som is på toppen af et isbjerg uden for Nuuk, Grønland hvor det efter indstrukser fra kunstner Jacob Borges blev høstet, smeltet, fyldt på flaske og sendt med pakkepost til Danmark.
Med en viden om at polernes iskapper smelter og de, stadig tildels ukendte, konsekvenser dette kan medføre, i baghovedet. Må man overveje om man kan forblive optimistist.