No Way to Treat a Lady

Kooh-i-noor er stolt af at præsentere en udstilling af David Dellagi. I David Dellagis collager præsenteres vi for et fantastisk univers, der spiller på fascinationen af det bizarre, tilsat en stor portion humor og et strejf af dæmoni. Collagerne på udstillingen kredser især om det seksuelle. Det potensforstyrrede, frustrerede og neurotiske udsættes vellystigt for kunstnerens overophedede fantasi. Udstillingens titel er plukket fra 1968 filmen med Rod Steiger i hovedrollen som kvindemorder og mester i forklædninger, og herved er tonen lagt an.

Man ihukommer en scene fra Tim Burtons film ’Batman’ hvor den depraverede, men dog farverige skurk, Jokeren, sidder i et rum og klipper og klistrer collager. Beskueren får dem aldrig at se, men vi kan forestille os at hvis vi havde, havde de måske set ud som Dellagi’s collager.

Dellagi har med sine collager en anden dagsorden en den omsiggribende trend indenfor nutidig collage, der går ud på at overfylde collagerne til bristepunktet i lag på lag, at ”male” med collager, så at sige. På nærværende udstilling bringes collagerne, med hvad man kunne karakterisere som et nærmest naivt greb, back to basics: her er ingen malerstænk, ingen grafisk overtegning, men derimod luft og farverigdom – det er i den forstand stram og puristisk collage, som er fortællende og skamløst peger på kunstnerens muligheder for nem og hurtig tilgang til sin fantasi via collageformen.

David Dellagi (f. 1970 i København) har solo- og gruppeudstillinger bag sig i Danmark og USA og har desuden stået bag en række korte animationsfilm vist på flere festivaler i Europa.

se billeder fra udstillingen