Dead End

 

Fernisering på soloudstillingen Dead End af kunster Ann Louise Andersen, torsdag d. 5. juni kl. 17. Dead End kan opleves i Koh-i-noors udstillingsrum, Dybbølsgade 66, d. 6. - 14. juni, kl. 17. - 20.00.

Urovækkende blindgyder og dead ends; selv på afstand ser det dystert ud inde bag Koh-i-noors udstillingsvindue, hvor alt man ved første syn ser, er en væg, en lem  og et par trappetrin, som synes at forsvinde i mørket. Sådan begynder oplevelsen af totalinstallationen Dead End; illusorisk, scenografisk og nysgerrighedspirrende, allerede før man træder ind i Koh-i-noors udstillingsrum.

Indenfor har det lyse udstillingslokale umiddelbart beholdt sin minimale stil. Men et faretruende, lavthængende og hældende loft, trapper som ingen steder fører hen, og et kvadratisk og kælderlignende lokale af rå betonvægge danner nu rammerne om nye, surreelle, faretruende rum, som ikke er for sarte sjæle.

Med interesse for det formelle tager Ann Louise Andersen gerne udgangspunkt i de omgivelser, værkerne befinder sig i. Totalinstallationen Dead End bliver således til gennem en dynamisk udveksling med de omgivelser, den er en del af. Ann Louise Andersen arbejder i forlængelse af 60’ernes og 70’ernes minimalistiske og installatoriske afsøgniger. Det stedsspecifikke udgangspunkt tvinger beskueren til at opleve udstillingsstedet på ny; de umiddelbart enkle, arkitektoniske transformationer er gennemgribende og ændrer helt vores oplevelse af rummet. Installationerne fremprovokerer forskellige stemninger og åbner for flertydige, psykologiske rum.

Baggrund
Ann Louise Andersen er født i 1977 og tog i 2007 afgang fra Københavns Kunstakademi, Billedhuggerskolen Frederiksholms Kanal. Ann Louise Andersen har senest været udstillingsaktuel i bl.a. Charlottenborg Kunsthal og på gruppeudstillingen Spring i Henningsen Contemporary. Mere tekst og information om kunstneren kan findes på web.mac.com/annlouiseandersen    

Yderligere information
Udstillingsstedet Koh-i-noor er non-profit og kunstnerdrevet, læs mere på
www.koh-i-noor.org

For mere information om udstillingen, kontakt kunsthistoriker og -formidler
Mille Winther tlf. 40299469
mille­_w@hotmail.com