CHAIR 06 af Tina Scherzberg

Fernisering fredag d. 7. April 2006

Kl. 17 – 22

Tina Scherzberg blev uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 2004 og akademiet i Firenze, og laver nu en solo-præsentation af videoen: Chair 06 som er produceret med støtte fra Kunststyrelsen og Det Danske Filminstitut/filmværkstedet.

Værket er allerede på nuværende tidspunkt blevet inviteret med på udstillingen Esplanaden 2006 i Den Frie Udstillingsbygning og Københavns Kunsthal september 2006, kurateret af kunsthistoriker Sanne Kofoed Olsen.

Herudover er Tina Scherzberg blevet indbudt til at udstille en række af sine værker på Malmø Kunsthal til efteråret.

Selv siger Tina Scherzberg om sit værk Chair 06:

Chair 06 referer til den britiske kunstner Allen Jones’ værk: Chair (1967)

I Allen Jones’ skulptur er kvinden som objekt ført ud i det ekstreme, idet hun er skildret som brugsgenstand – som stol – koblet med en utvetydig seksuel objektgørelse. Kvinden – eller rettere skulpturen – ligger, kun iført støvler og trusser, foldet sammen til et stativ og med et stolesæde spændt om ben og ryg.

Min hensigt med Chair 06 er at iscenesætte skulpturen i en ny og uventet sammenhæng, som går i clinch med betydningerne i Allen Jones’ værk. Jeg tager afsæt i en undersøgelse af den respons som skulpturen vækker, og ud fra den undersøgelse udvikler der sig en kommentar til betydningerne i værket, som også er en omskrivning af dets fetichistiske blik på kvindekroppen som købs- og brugsgenstand.

Mit fokus er at portrættere en kvinde som undersøger det at gøre sig selv til objekt.

Tina Scherzberg kan kontaktes på : 27 14 62 66 til evt. Pressevisning

tinascherzberg@hotmail.com