Koh-i-noor præsenterer Marie Kolding Lunds første soloudstilling: Skadens Hjerne.

Udstillingen består af en installation, der tager afsæt i skulpturen Skadens Hjerne, hvorfra resten af udstillingen breder sig ud i rummet i et eventyrligt sceneri af farver, materialer og overfladelir. Marie Kolding Lund inviterer indenfor i Skadens finurlige og skinnende univers. Et univers der tager form af maleriske objekter, skulpturer der tiltrækker sig opmærksomhed, som magasinernes glinsende papir gør det, eller reklamerne, der lokker os med evig ungdom og succes.

På mange måder, er det svært ikke at tænke maleri og collage, når man træder indenfor. Ved et hurtigt øjekast ser det ud som om ”fantasy-maleriet” er sprunget ned fra væggen og har indtaget rummet. Skulpturerne er komponeret i rummet med en collage teknik, som også kendes fra Maries papircollager og man kan derfor betegne selve installationens form, som en tredimensionel collage eller et materiale-maleri.

Installationen kredser om materialer og overflade og leder hermed tanken over på vores egen færden i Vesten og den ”consumer culture”, som vi er en del af. Marie har i sine skulpturer arbejdet med papmache, skum, voks, porcelæn, silikone, latex og akryl, men en fællesnævner for alle værkerne, er deres lokkende og skinnende plastiske overflader af bl.a. lak, lim og glimmer. Skulpturerne spiller alle små roller i installationens sceneri, men alligevel er historien ikke givet.

Skaden tager os med rundt i kulisserne og drager os ind i dens falske og kitschede univers, som umiddelbart kan virke lidt fremmed på os, men så måske alligevel ikke…

Marie Kolding Lund (f. 1978) bor i øjeblikket i København og er afgangsstuderende ved Det Fynske Kunstakademi. Hun studerede forrige semester ved Academy of Fine Art - Helsinki og sidste semester ved Edinburgh College of Art.

Vi håber at se jer til udstillingen.

Med venlig hilsen
Koh-i-noor

se billeder fra udstillingen: