12

Pressemeddelelse

Honey Biba Beckerlee

Entangled Realities II

 

Koh-i-Noor, Dybbølsgade 60, 1721, København

Fernisering fredag d. 26 oktober 17-20.00

I anden del af udstillingsserien Entangled Realities udfolder Honey Biba Beckerlee (f. 1978) øjeblikket af en måges vingeslag via visuelle, poetiske og teoretiske undersøgelser. 

Udstillingen starter i Koh-i-noors vindue, hvor man mødes af en video med antikke stereoskopbilleder af måger over Dronning Louises Bro. Billedparrene er fra starten af det 20. århundrede. hvor denne tidlige 3D-teknik revolutionerede det todimensionelle billede ved at skabe illusionen af dybde. Videoen fremkalder denne effekt og spørger reflekterende til, hvilken forståelse af verden stereoskopteknikken producerer. Kan de parallelle billeder dokumentere det splitsekund parallelle universer opstår, sådan som kvantefysikkens Mange-verdener tolkning påstår?
I det første udstillingsrum hænger stereoskopbilledparrene fra videoen i rammer, men parrene er sat i kompositorisk dialog med lyseksperimenter på sølv-gelatine print. De relaterer visuelt til det bagerste rum, hvor man i mørket aner et spil af lysmønstre udfolde sig på væggen skabt via en lyskildes brydning gennem en mågefjer. En videotekst beskriver nøgternt dette dobbeltspalteeksperiment. Eksperimentet er kernen i fysikkens studie i, hvordan verden fungerer hinsides, hvad vi kan se med det blotte øje: kvantemekanikkens parallelle universers verden.

 Tematikkerne om fordobling, om den originalløse kopi og om en tekniks mulighed for at ændre vores forståelser og organisering af verden er alle spor i Beckerlees tidligere arbejde vist bl.a. på soloudstillingen Diplopia i Århus Kunstbygning i 2011 og gruppeudstillingen Life Clock i Den Frie Udstillingsbygning i 2012. Beckerlees arbejde er præget af en omfattende teoretisk og teknisk researchperiode og involverer fagfolk fra en variation af discipliner, i dette tilfælde fysikere, ornitologer, arkivarer og stereoskopeksperter.

Udstillingen er åben fra 10.00-17.00 i weekenden fra d. 26-28 oktober.

For yderligere information kontakt: honeybiba@gmail.com eller +45 26239616.

 

Med venlig hilsen

Koh-i-noor