1

AS THE WORLD BURNS
Dan Stockholm

Fernisering: 
Fredag den 13. april kl. 17.00 - 22.00

Performance: kl. 18.00 ved dirigent Maria Badstue. 

Udstillingen er åben:
14. april - 22. april 2012 kl. 15.00 - 18.00


Med udgangspunkt i en række nedslag i historien har Dan Stockholm produceret en serie værker til Koh-i-noors udstillingsrum. Rummet fungerer som et epicenter, der trækker tråde ud til andre lokationer, hvor dele af værkerne stadig befinder sig - til mennesker involveret i processen af værkernes tilblivelse, til politik, historie og konflikter - til beskueren, tilbage og frem i tid, med knuder og løse ender. Det foregår i udstillingsrummet, men også ude i verden, og den brænder stadig, mens beskueren ser på værkerne. 
Feltet mellem det sete og forestillingsevnen er tilbagevendende i Dan Stockholms arbejde. Det sete er afhængigt af hukommelse og kontekstuel tydning. Materialernes iboende betydninger bearbejdes, så de indlejres i det nye objekt, men udsættes også for processer og transformation, der forstyrrer og lægger nye betydninger til. Det er en indlejring, der samtidig omfatter Dan Stockholms interesse for stedsspecificitet. Forskellige lokaliteter er fysisk i værkerne, og de undersøger, om det stedsspecifikke kan opstå som noget nyt mellem sted og det konstruerede objekt.

Til udstillingen er et stykke musik spillet af en trompetist fra den Kongelige Livgardes Musikkorps blevet omsat af en glaspuster til glassfærer. Hundredvis af lys er tændt som en ceremoniel handling af forskellige mennesker, og omsmeltet til en marmorlignende plade. Blade fra Lord Nelsons eg, en dansk flådeeg plantet i 1820 tiltænkt konstruktionen af et fremtidigt krigsskib, er omformet til et lysende objekt. I en form for præserverings projekt er for længst glemt fosforescerende maling fra væggene i en berlinsk bunker omdannet til en belyst monokrom, der hænger i udstillingens bagerste rum.

Dan Stockholm (f. 1982) er udannet fra Det Fynske Kunstakademi, Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt og Institut für Raumexperimente, Berlin.

For yderligere information kontakt Dan Stockholm
T: + 45 26399213
E: breakdan@hotmail.combillede fra udstillingen
/picture from the exhibition

4
A rock pile ceases to be a rock pile the moment a single man contemplates it, bearing within him the image of a cathedral

6
A rock pile ceases to be a rock pile the moment a single man contemplates it, bearing within him the image of a cathedral

2
Pietra Paesina

3
King of kings

4
Performance

7
As the world burns