1

Pressemeddelelse

Collected audio frequencies from Pyongyang


En lydinstallation af Anu Ramdas

“You cannot demonize people when you’re sitting there listening to their music. You don’t go to war with people unless you demonize them first”. 


Ovenstående er et citat af den tidligere amerikanske forsvarsminister William Perry, som udtalte dette efter at han havde overværet en koncert med New York Filharmonikerne i Pyongyang, Nordkorea 26. februar 2008. Koncerten blev afholdt som et led i et forsøg på såkaldt cultural diplomacy. 

The Perry approach som strategien også kaldes, er den idealistiske forestilling om at musikken har potentialet til at bringe kulturer tættere på hinanden i en form for gensidig respekt. Skal man tage Perrys ord bogstaveligt, forholder det sig tilsyneladende endda sådan, at musikken pr. definition nedbryder antagonismer og annullerer krigen som mulighed.  

Pyongyang har et soundtrack. En tidlig morgen står jeg på mit hotelværelse og optager dette på min ipod. Fra det åbne vindue på 42. etage synes musikken at omslutte hele byen. Den skaber resonansbund for mit konkrete udsyn og mine forestillinger. 

Med udgangspunkt i William Perrys teori vil jeg lade dette lydspor være omdrejningspunktet for udstillingen Collected audio frequencies from Pyongyang.

En lydinstallation af Anu Ramdas.

Velkommen til fernisering torsdag d. 28. oktober kl. 17-21.

Åbent lørdag d.30 og søndag d.31 Oktober kl. 14-17 
Koh-i-noor
Dybbølsgade 60, 
1721 København V.

For yderligere information: anupamaramdas@yahoo.dk / www. anuramdas.com


Udstillingen er støttet af L.F. Foghts Fonden og Det Obelske Familiefond.