1

Koh-i-noor præsenterer
 
Powersysler
af
Dagmar Krøyer
Marie Melchiorsen
Anne Skole Overgaard
 
Fernisering: Fredag d. 5. februar kl. 17.00 – 20.00
 
Åben: D. 6. februar – d. 28. februar 2010
Lørdag – søndag kl. 13.00 – 16.00 eller efter aftale
 
Talk med Jonas Seeberg torsdag d. 18. februar kl. 20.00
er desværre aflyst pga. sygdom.
 

Koh-i-noor
Dybbølsgade 60
1721 København V
koh-i-noor.org

Kombinationen af power og sysler refererer med glimt i øjet til power-shopping, power-nap osv.; altså metoder der effektiviserer handlinger; power der effektiviserer sysler. Sysler opfattes normalt som unødvendigt tidsfordriv, men her er de i fokus som metoder til eksperimenter, hvis budskab og nytteværdi ikke er besluttet på forhånd. Powersysler kan derfor udfordre det resultatorienterede marketingssprog som infiltrerer meget kunstformidling og kunstproduktion. Værkerne forholder sig metodisk til sysleri og kredser på hjemmestrikket manér om livets flygtighed, eksistentiel kedsomhed og visuel eskapisme.
Udstillingen hylder den lystbetonede koncentration og dét at handlingen ikke nødvendigvis giver et resultat – og slet ikke ét, der giver mening og kommunikerer effektivt som nyheder og sensationer.
 
Dagmar Krøyer viser Vanitas festivitas – en musikalsk videoinstallation med referencer til maleriets verden. Videoen er et levende stilleben; altså en animeret opstilling af frugter, blomster og oste, der ser døden i øjnene. Her refereres direkte til kunsthistoriens vanitasmotiver, der tematiserer livets forgængelighed. Men trist er det ikke, snarere festligt! Bastard-etno-orkestret Afenginn, har leveret musikken til lydsiden, og således er en livsbekræftende tone slået an. Det kåde møder det melankolske, og dét får, så at sige, motivet til at danse.
 
Marie Melchiorsen udstiller værket Marmoleum, i form af tekst og skulptur. Værket  er en abstrakt undersøgelse af materialet marmoleum, marmoreret linoleum, over hvilket tankens elasticitet udspændes og studeres. Teksten er blevet til gennem en nysgerrig betragtning af marmoleum, hvor både materiale og sprog i højere grad anskues som abstraktion end som funktion. Marmoleum, udviser gennem imitationen af marmor en materialitet og en historisk værdi, som hører et andet materiale til. I lighed med denne overførte betydning, leges der i teksten med ord og betydninger, der til- og fralægges andre værdier end den gængse.
 
Anne Skole Overgaard udstiller 3 tegninger med titlen Lamper, Skandinavisk Yoga og Meditationsskole. De 3 store tegninger forestiller hver en el-pære i midten af en stuk-roset fra loftet i et af skolens lokaler. De omhyggelige tegninger forsøger at forestille en meditativ tilstand. Samtidig prøver værket at sætte beskueren i en meditativ tilstand gennem kontemplation af tegningerne. Kontemplation er en koncentreret fordybelse, hvor man mister bevidstheden om sig selv og skellet mellem betragteren og det betragtede ophæves.
 
Torsdag d. 18. februar kl. 20 vil Jonas Seeberg introducere begrebet powersysler i relation til internetkunst.
 
For yderligere information: www.dkroeyer.dk / www.mariemelchiorsen.dk / www.anneskole.dk/kka                    
Anne Skole Overgaard, 28760454, mail@anneskole.dk
Dagmar Krøyer, 28591150, dkroeyer@hotmail.com